• Fra hollenderisalen ved Klevfos Cellulose- og Papirfabrik i Løten i Hedmark.  I forgrunnen ser vi det gråmalte tredelselet over hollenderkaret, der råstoffene som skulle inngå i papirmassen ble blandet og malt sammen.  Ellers viser fotografiet hvordan rommet var bygd, med pussete og kvitkalkete teglsteinsvegger og et tak som ble båret av klinknaglete jernsøyler og jernskinner.  Disse bar et etasjeskille som var bygd som kappehvelv - slake teglsteinsbuer mellom jernskinner.  Hollenderisalen har, etter at fabrikken og dens nærmeste omgivelser ble industrimuseum, vært brukt som teaterlokale for forestillingen «Arbesdaer».  Dette er bakgrunnen for at det er satt inn benkerader i lokalet, og for at de høye støpejernsvinduene er forblendet med trelemmer.  Ved å fjerne mesteparten av lysinnsiget får man full nytte av teaterlyskastrene, som skimtes oppunder taket. Ådalsbruk.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Fra hollenderisalen ved Klevfos Cellulose- og Papirfabrik i Løten i Hedmark. I forgrunnen ser vi det gråmalte tredelselet over hollenderkaret, der råstoffene som skulle inngå i pa...

Dokumentasjonsfotografering av Klevfos, utført av OT-Ljøstad i 2005.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to