• Rammestyrt traktor med markberedningsapparat, fotografert forfra idet den svinger under arbeid i Sormerudskogen lengst sør i Elverum kommune i juni 2013.  Her ble det foretatt markberedning på en del flater der stormen «Dagmar» i jula 2011 hadde feid over ende nesten all skogen.  Det vindfelte virket ble ryddet vekk og solgt i løpet av påfølgende vinter, mens markberedingsarbeidet altså ble utført etter halvannet år.  Ettersom bildet er tatt idet maskinen svinger ser vi også bakparten med kran (som ikke brukes under dette arbeidet) og markberedningsaggregater, skråttstilte, roterende hjul med kraftige tenner langs ytterkanten.  Her, mens maskinen vendes, er hjulene hevet og altså ikke i arbeidsposisjon.  Fotografiet er tatt ved utkanten av den stormskadde flata på furubonitet, til venstre et noe fuktigere parti med gran som dominerende treslag.

Mer om driftsopplegget denne markberedningen var en del av finnes under fanen «Opplysninger».
    Photo: Bækkelund, Bjørn / Anno Norsk skogmuseum

Rammestyrt traktor med markberedningsapparat, fotografert forfra idet den svinger under arbeid i Sormerudskogen lengst sør i Elverum kommune i juni 2013. Her ble det foretatt mark...