• Raudammen i ytterenden av Reisjåvatnet, som var tømmer- og vannreservoar for fløtinga i Raua, elveløpet videre ned mot Tinnsjøen.  Fotografiet er tatt fra nordøst mot dammen, som er murt av hoggen naturstein, angivelig i 1883.  Dammen hadde to løp, det ene antakelig med nålestengsel (tømmerløpet), og ett med lukestengsel (tolv luker, montert i stålramme, her heist opp i åpen stilling for vannstandsregulering).  I bakgrunnen Kvennhusåsen.  Fotografiet er tatt en høstdag med lav vannstand.

Se mer informasjon om Raudammen under fanen «Andre opplysninger».
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Raudammen i ytterenden av Reisjåvatnet, som var tømmer- og vannreservoar for fløtinga i Raua, elveløpet videre ned mot Tinnsjøen. Fotografiet er tatt fra nordøst mot dammen, som e...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».