• Innløpsrenna til tømmertunnelen ved Raufossen i Raua, elvestrekningen mellom Reisjåvatnet og Tinnsjøen i Øst-Telemark.  Fotografiet er tatt i motstrøms retning fra en posisjon 10-15 meter nedenfor innløpet til innløpsrenna som førte tømmeret ned mot den om lag 60 meter lange tunnelen.  Innløpsrenna er lagt mot berget på den nordvestre sida av elveleiet, omgitt av kraftige sementfugete gråsteinsmurer.  Hensikten med denne konstruksjonen var dels å lede tømmeret mot renna i stedet for mot fossen, hvor stokkene lett kunne splintres, dels å kunne begrense tilsiget av vatn til renna i flomperioder.  Ovenfor innløpet til renna skal det ha vært lense, støttet av to kraftige, steinfylte tømmerkistekar.  Vi skimter det ene av disse ovenfor innløpsrenna.  Rekkverket på muren på landsida ble oppsatt i forbindelse med at det ble opparbeidet kultursti i dette området, altså lenge etter at den fløtingsmessige bruken av anlegget opphørte.  Konservator Bjørn Bækkelund fra Norsk Skogmuseum sto ved rekkverket da dette fotografiet ble tatt.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Innløpsrenna til tømmertunnelen ved Raufossen i Raua, elvestrekningen mellom Reisjåvatnet og Tinnsjøen i Øst-Telemark. Fotografiet er tatt i motstrøms retning fra en posisjon 10-1...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».