• Vigdesjådammen ved utløpet av tjernet Vigdesjå i Kviteseid i Vest-Telemark.  Dammen er bygd av hoggen naturstein med krone av betong.  Dambrua har jernrekkverk på medstrøms side og ei stålramme for damlukene på motstrøms side.  Her ved utløpet av Vigdesjå renner Bygdaråi øst- og etter hvert nordøstover i bergrikt lende med Damåsan på nordsida og Kolakosi på sørsida, mot Høgfossen og Kolbjørnsrudfossen,  Fotografiet viser dammen omgitt av et landskap med blandingsskog (mye furu) og bergflater med lav- og lyngvegetasjon.  Bildet er tatt i nordlig retning, mot damkonstruksjonen og damåpningent Her var alle stengsler av tre borte på opptakstidspunktet, 40 år etter siste fløtingssesong.  Konservator Bjørn Bækkelund fra Norsk Skogmuseum sto på dambrua da bildet ble tatt.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Vigdesjådammen ved utløpet av tjernet Vigdesjå i Kviteseid i Vest-Telemark. Dammen er bygd av hoggen naturstein med krone av betong. Dambrua har jernrekkverk på medstrøms side og...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to