• Slusekammeret i Lunde sluse, fotografert i motstrøms retning mot den øvre sluseporten, som var stengt da bildet ble tatt.  Lunde sluse hadde ett slusekammer og en løftehøyde på tre meter.  Slusekammeret er omgitt av fugete gråsteinsmurer og har porter av tre med smijernbeslag.  I 1970- og 80-åra argumenterte Skiensvassdragets fellesfløtningsforening, som var den største brukeren av kanalen, for at slusene måtte få glatte vegger og porter med motoriserte åpne- og lukkemekanismer.  Dette kravet ble innfridd ved Skien og Løveid sluser, men aldri i Bandak-Norsjø-kanalen, som ble drevet videre som «museumskanal».
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Slusekammeret i Lunde sluse, fotografert i motstrøms retning mot den øvre sluseporten, som var stengt da bildet ble tatt. Lunde sluse hadde ett slusekammer og en løftehøyde på tre...