• Den tidligere utislagsplassen for tømmer ved Aslaksborg i Sauherad i Telemark. I samband med Sundsbarmutbygginga ble det i 1970 planert en stor, oval plass her, hvor lastebiler kunne levere tømmerlass for buntfløting over Norsjø og ned til Skien. Kraftutbyggerne bekostet også veg ned til plassen. Her ble det på det meste levert 60-70 lass tømmer i døgnet. Også mye av transporten ble betalt av kraftselskapet, som gjennom magasinering av vann og bygging av nye hinder i vassdraget hadde gjort det umulig å fortsette fløtinga. Fotografiet er tatt fra innkjøringspartiet i nordenden av plassen. Den var siste gang i bruk i 2004, da det bare ble levert drøyt 3 000 kubikkmeter her i en periode da lastetrucken ved utislagsplassen på Nesøya ved Notodden var til reparasjon. Dette fotografiet ble tatt åtte år seinere. På den søndre delen av plassen ser vi hvordan arealet er i ferd med å gro til med oreskog etter at plassen at trafikken her opphørte. I bakgrunnen skimtes Årnesbukta naturreservat. Her lå i sin tid Gvarvlensa, hvor fløtingstømmer fra Bøvassdraget i mange år ble samlet, sortert og «klubbet» (buntet) for sleping over Norsjø mot Skien.
  Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Den tidligere utislagsplassen for tømmer ved Aslaksborg i Sauherad i Telemark. I samband med Sundsbarmutbygginga ble det i 1970 planert en stor, oval plass her, hvor lastebiler ku...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to