• Geithusfossen på Modum i Buskerud, slik den så ut 21. oktober 1945, på et tidspunkt da vannføringa i Drammenselva var ekstremt lav (33 kubikkmeter per sekund).  Fotografiet er tatt i medstrøms retning (akkurat her renner elva nordover) med terskelen som var bygd like ovenfor det øverste fallet i fossen i forgrunnen.  Helt til venstre i bildet lå det en dårlig vedlikeholdt trebygning med krumsteinstak.  Bakenfor ser vi noe av teglsteinsbebyggelsen ved Drammenselvens Papirfabrikker med det huset som rommet fabrikkens likestrømstasjon nærmest vassdraget og fossen.  I Hontvetåsen i bakgrunnen skimter vi Randsfjordbanens trasé.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Geithusfossen på Modum i Buskerud, slik den så ut 21. oktober 1945, på et tidspunkt da vannføringa i Drammenselva var ekstremt lav (33 kubikkmeter per sekund). Fotografiet er tatt...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».