• Fra området rundt vanninntaket til Geithusfoss i Drammenselva. Fotografiet viser hvordan fløtingstømmeret kunne legge seg mot inntaksrister og varegrinder.  Fotografiet viser også at kraftverket hadde ei kran som gikk på skinner langs kanten av vanninntaket, og som ble brukt til å renske bort tømmer som skulle vært i tømmerrenna.  Inne på fabrikktomta sto det et par hjulgående kvilebrakker, antakelig etter foregående vinters arbeid med å støpe ny dam på toppen av Geithusfossen.  I bakgrunnen ser vi også takene og skorsteinspipa på Drammenselvens Papirfabrikker.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

"25/5-62. Innløpstunnell med grinnrenser (kran) Ny kraftstasjon"

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».