• Utmarksterreng der det i hvert fall i forgrunnen er slik at berget delvis stikker opp i dagen, avbrutt av revner der det er litt jordsmonn med lyngvegetasjon.  I mellomgrunnen et par forholdsvis store furuer og flere mindre trær (furu og bjørk).  Noe fjernere i bakgrunnen aner vi også en del grantrær. 

Dette fotografiet er hentet fra diasserien «Skogbruket og viltbiotopene – Grunnleggende forhold».  Opphavsmannen til bildene og tekstene i det medfølgende heftet er Paul Granberg.  Serien er produsert av Landbrukets Film og Billedkontor (Landbruksfilm) i 1982 og har nummer 1541 i dette selskapets katalog over diasserier.  Dette fotografiet er nummer 12 i serien «Skogbruket og viltbiotopene», og i tekstheftet er følgende kommentar knyttet til motivet:

"NÆRINGSFAKTORER
Geologien bestemmer jordsmonn og tilgjengelig plantenæring.  Harde, næringsfattige bergarter gir gjerne grunt og dårlig jordsmonn med få plantearter.  Et dypere og rikere jordsmonn gir andre plantearter og et frodigere vekstliv. "
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Utmarksterreng der det i hvert fall i forgrunnen er slik at berget delvis stikker opp i dagen, avbrutt av revner der det er litt jordsmonn med lyngvegetasjon. I mellomgrunnen et p...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to