• Utsikt fra kranbanen til Geithus Bruk på Modum sommeren 1967.  I forgrunnen ser vi en del av Drammenselva og av fylkesvegen mellom Geithus og Vassbunn.  Vi ser også to bruer som krysser elveløpet.  Nærmest ser vi hengebrua ”Geithus bru” – også kalt ”Nybrua” – og nedenfor jernbanebrua for sidesporet mellom Drammenselvens Papirfabrikker og Geithus stasjon på Randsfjordbanen.  I bakgrunnen ser vi deler av bebyggelsen på tettstedet Geithus.

Baksida av den kopien av fotografiet Norsk Skogmuseum har overtatt fra Drammenselvens Papirfabrikker har følgende blyanttekst:

"Utsikt fra renseriet Geithus Bruk juni 1967. Tatt mot vest.  Vi ser Geithus og i forgrunnen hovedveg mellom Åmot og Geithus, samt i bakgrunnen dambroen ved Dr. elvens Papirfabrikker.  O. Jørgensen. "

Lokalkjente folk har påpekt at det ikke dreier seg om en "hovedveg", men en fylkesveg, og at den ikke går mellom Åmot og Geithus, men mellom Geithus og Vassbunn.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Utsikt fra kranbanen til Geithus Bruk på Modum sommeren 1967. I forgrunnen ser vi en del av Drammenselva og av fylkesvegen mellom Geithus og Vassbunn. Vi ser også to bruer som kr...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».