• Tømmerkjøring i djup vintersnø.  Fotografiet er fra et postkort.  Vi ser et opptråkket vegfar i en forholdsvis glissen skog med furu- og grantrær.  Et stykke framme i vegen skimter vi en mørk hesteskikkelse (bakfra), og bak hesten ser vi en lang kjede av barkete tømmerstokker som er hektet sammen, to og to.  Vi skimter også en mannsskikkelse i vegen foran hesten, og til høyre i forgrunnen står en skogsarbeider iført vadmelsbukser, busserull og med en slags hatt på hodet i vegkanten og betrakter tømmerlenka som sklir forbi.  Mannen støtter seg på et økseskaft.  Motivet er fra et innlånt postkort som er tilbakelevert eieren.  Baksida er ikke skannet, og vi vet følgelig ikke om den hadde tekstinformasjon om maleriets opphavsmann eller poststempel som kunne antydet når kortet var i omløp.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Tømmerkjøring i djup vintersnø. Fotografiet er fra et postkort. Vi ser et opptråkket vegfar i en forholdsvis glissen skog med furu- og grantrær. Et stykke framme i vegen skimter...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».