• Fra den rekonstruerte oppgangssaga ved den nedre dammen i Gjersjøelva, som danner grenselinje mellom Oslo og Oppegård kommuner.  Fotografiet viser hvordan karene som kjørte saga justerte stokkens posisjon på det bakre anlegget (”bakdyna”) sidevegs etter at den første hunskia var skåret, slik at en kunne gå i gang med et bord.  Justeringa utføres ved at en mann lirker stokken sidevegs ved hjelp av et brekkjern, mens en annen måler posisjonsendringa, som bør bli den samme som i frontpartiet (jfr. SJF-F. 003718), slik at neste bord blir jevntjukt.
    Photo: Bækkelund, Bjørn / Anno Norsk skogmuseum

Fra den rekonstruerte oppgangssaga ved den nedre dammen i Gjersjøelva, som danner grenselinje mellom Oslo og Oppegård kommuner. Fotografiet viser hvordan karene som kjørte saga ju...