• Fra kjølelageret på Stiklestad planteskole i Verdal i Nord-Trøndelag.  Fotografiet viser en mann på en gullakkert truck.  Maskinen brukes til å plassere ferdigsådde pottebrett i reoler der de skulle mellomlagres i 2-3 minusgrader inntil det ble plass for dem i et av planteskolens plastveksthus, hvor de etter hvert skulle få spire.  Bruken av pottebrett og tilgangen på oppbevaringsrom med så lave temperaturer at frøet ikke kunne spire, gjorde det mulig for planteskolepersonalet å starte forberedelsene til vårsesongen i god tid.  På denne måten reduserte man avhengigheten av store mengder sesongansatte i april-mai.
    Photo: Kjeldset, Georg [Martin] / Anno Norsk skogmuseum

Fra kjølelageret på Stiklestad planteskole i Verdal i Nord-Trøndelag. Fotografiet viser en mann på en gullakkert truck. Maskinen brukes til å plassere ferdigsådde pottebrett i re...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».