• Fra konglesiloen i nordenden av Skogfrøverkets bygning på Hamar.  Hit blåses konglene gjennom digre blikklurer etter at de har gått lenge i varmekamre med roterende, perforerte jerntromler, til at kongleskjellene har begynt å sprike, slik at frøet falt ned i underliggende sjakter med oppsamlingssekker.  Konglene fra siloen gjenbrukes seinere som brensel i fyringsanlegget ved virksomheten.  Dette fotografiet er tatt fra et galleri øverst i silorommet.  Bildet viser at et par kalde vintrer siden siste brukbare konglesesong har gjort et betydelig innhogg i beholdningen.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Fra konglesiloen i nordenden av Skogfrøverkets bygning på Hamar. Hit blåses konglene gjennom digre blikklurer etter at de har gått lenge i varmekamre med roterende, perforerte jer...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».