• Smeden Oddbjørn Knudsen (f. 1935) foretar avsluttende sliping av eggdelen på ei merkeøks.  Fotografiet er tatt i verkstedrommet i Knudsen-smia i Mjøndalen (i Nedre Eiker kommune), der Oddbjørn er tredje generasjons øksesmed.  Arbeidet gjøres på ei smergelskive som har sin egen elektriske motor, montert på ei søyle på golvet i smierommet.  Fotografiet viser hvordan kontakten mellom stålet og slipeskiva skaper et gnistregn.  På veggen i bakgrunnen ser vi en del merkekart Oddbjørn har slått opp på veggen, for å kunne vise det store mangfoldet av merkeprofiler Knudsen-smia måtte kunne levere.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Smeden Oddbjørn Knudsen (f. 1935) foretar avsluttende sliping av eggdelen på ei merkeøks. Fotografiet er tatt i verkstedrommet i Knudsen-smia i Mjøndalen (i Nedre Eiker kommune), ...