• Fra opparbeidinga av idrettsplass i forbindelse med skogrekruttskolen på Rogaland Jordbruksskule på Tveit i Nedstrand (Tysvær) i 1936.  Fotografiet viser et areal som er avskoget og overflateryddet.  Til høyre i bildet står det ei tretrillebår på et bord, som antakelig ble brukt som trillegang når stein og røtter skulle trilles vekk fra plassen.  Lengre borte på flata, sentral i bildet, ligger flere bord, som antakelig ble brukt på denne måten.  Rundt banen står det skog, i hovedsak furuskog, men også enkelte grantrær.  Den nye idrettsplassen målte 45 X 21 meter.  Skogrekruttene la mye arbeid i skogrydding, sprenging, muring, grøfting og planering.  Til minne om innsatsen ble det reist en steinbauta ved anlegget.  Fotografiet er tatt av fylkesskogmester Johs. M. Anderssen.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Fra opparbeidinga av idrettsplass i forbindelse med skogrekruttskolen på Rogaland Jordbruksskule på Tveit i Nedstrand (Tysvær) i 1936. Fotografiet viser et areal som er avskoget o...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».