• "Plantemaskin" - eller rettere sagt et motorisert plantebor - som skal være lagd av Johannes Markus Anderssen (f. 1893), som var fylkesskogmester i Rogaland. Her er prototypen avbildet i skogen. Den er formet som ei trillebår med bærende elementer av stålrør. Foran er det et gummihjul, og bak er det to hendler med sykkelholker som handtak. Det sentrale elementet her, motoren er hentet fra ei motorsag av modellen Jo-Bu senior, den første motorsaga som ble serieprodusert i Norge (fra 1948). Mye tyder på at motoren var i gang da dette fotografiet ble tatt. Vi aner i hvert fall en lyst skjær av motorrøyk rundt innretningen. Motoren hadde naturligvis ikke noe sverd med sagkjede. Motorkrafta ble i stedet brukt til å drive et roterende jordbor, som ikke er synlig på dette fotografiet. Bildet er som nevnt tatt i skogen, med gras, blåbærlyng og einerbusker som bakgrunn.
  Photo: Anno Norsk skogmuseum

"Plantemaskin" - eller rettere sagt et motorisert plantebor - som skal være lagd av Johannes Markus Anderssen (f. 1893), som var fylkesskogmester i Rogaland. Her er prototypen avb...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to