• Oppgangssag i Longvikbekken i Rauland i Vinje kommune i Telemark.  Saga skal være bygd i 1826 og ombygd i 1869.  Fotografiet ble tatt under en befaring med fylkeskonservator Halvor Landsverk sommeren 1980, da et restaureringsprosjekt var under oppseiling.  Motivet er fra saghuset, med sagbenken og sagramma sentralt i bildeflata.  Til venstre ser vi matearmen, som er hengslet i taket, hvorfra den løper ned mot matehjulet, som er lagret i golvkonstruksjonen.  På golvet i saghuset ligger det en del plank, som antakelig var plassert der med tanke på det forestående restaureringsprosjektet.  På sagbenken ligger det en del firskårne bjelker, som antakelig også var plassert der av samme årsak.  Etter befaringa da dette fotografiet ble tatt ble saghuset restaurert med støtte fra Norsk Kulturfond, Telemark Tømmersalgslag og Vinje kommune.
    Photo: Fossum, Tore / Anno Norsk skogmuseum

Oppgangssag i Longvikbekken i Rauland i Vinje kommune i Telemark. Saga skal være bygd i 1826 og ombygd i 1869. Fotografiet ble tatt under en befaring med fylkeskonservator Halvor...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to