• Utsikt fra taket på kornsiloen på Martodden mot nord.  Fotografiet er tatt i midten av 1960-åra.  På dette tidspunktet var landskapet her preget av jordbruksarealer med solvendte åkrer og med bakenforliggende skog. Sentralt i bildet ligger garden Furuberget, som i likhet med naboeiendommene Prestrud, Hol og Alu i det samme området lenge tilhørte Furnes kommune.  Fra 1970-åra ble dette Hamar kommunes store boligutbyggingsområde med blokker og rekkehus på de lavestliggende arealene og villaer høyere opp mot friarealene i Furuberget.  Da dette fotografiet ble tatt var den "urbane" bebyggelsen begrenset til en kornsilo (vi skimter tårnet på den eldste delen av dette anlegget, som ble reist under 1. verdenskrig nederst til venstre i bildet) og et lager for oljeproduketer, samt tre nye villaer langs øvre del av Nystuvegen.
    Photo: Fystro, Ingvar / Anno Norsk skogmuseum

Utsikt fra taket på kornsiloen på Martodden mot nord. Fotografiet er tatt i midten av 1960-åra. På dette tidspunktet var landskapet her preget av jordbruksarealer med solvendte å...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to