• Grankvister med hunnblomster, fotografert sommerstid, mens disse "kongleemnene" står oppovervendt på kvisten. Dette fotografiet er den andre illustrasjonen bildeserien "Konglesanking", et bildeband Lasse Thorseth lagde fra Landbruksdepartementets film- og bildekontor i 1957. Til bildeserien hører et teksthefte skrevet av forstkandidat, byråsjef og frørådsleder Toralf Austin. Til dette fotografiet har Austin skrevet følgende kommentar:

"Han og hunblomster
En gang har konglene vært blomster. Hunblomstene sitter gjerne i toppen av trærne, hanblomsten litt lenger nede, Hunblomstene blir til kongler og ser etter en stund ut som røde juletrelys. Hanblomstene dør når våren er over. Det gule blomsterstøvet spres med vinden. Vi kan se det på lang avstand som lette skyer omkring tretoppene når det er mye av det. Blomstringstiden avhenger av været. Omkring Oslofjorden og på Sørlandet kommer den som regel i begynnelsen av mai. I høytliggende strøk og i Nord-Norge får vi den vanligvis ikke før i juni måned. "
  Photo: Anno Norsk skogmuseum

"Han og hunblomster"

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to