• Bygging av ny fabrikkbygning for firmaet Schwencke & Co's Eftf. på Børsholmen i Asker, antakelig i 1924.  Fotografiet er tatt på et forholdsvis tidlig stadium i byggeprosessen.  Bygningen skulle tjene som fabrikklokale for framstilling av bek og andre tjærebaserte produkter.  Dette er antakelig bakgrunnen for at det ble valgt et varmeresistent byggemateriale som tegl.  Da dette fotografiet ble tatt var et par håndverkere i ferd med å mure to vertikalstilte stålsylindrer, antakelig såkalte retorter, inn i teglsteinskammere som skulle tjene som varmemagasiner for produksjonsprosessene.  To murere arbeider på en vegg til høyre i bildeflata.  Ytterligere en stålsylinder står på horisontale bjelker mot en enslig teglvegg.  Denne plasseringa er antakelig provisorisk.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Bygging av ny fabrikkbygning for firmaet Schwencke & Co's Eftf. på Børsholmen i Asker, antakelig i 1924. Fotografiet er tatt på et forholdsvis tidlig stadium i byggeprosessen. By...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».