• Lensanlegg i større vassdrag, avbildet på svart-hvitt prospektkort.  Fotografiet er tatt fra et utsiktspunkt mot en liten sjø eller ei bred, stilleflytende elv, der det ligger tett i tett med tømmerstokker som dekker vannflata nesten helt.  I forgrunnen, nederst i bildets høyre hjørne, ses et lite gjerde.  I bakgrunnen ser vi et skogkledd, småkupert landskap ned mot vassdraget.  I bakgrunnen skimtes en åskam med jordbruksarealer.  Den store, lyse himmelflata har den påtrykte bildetettelen "Tømmerlæse", utført med røde bokstaver. 

Etter at dette postkortet ble registrert inn i Norsk Skogmuseums samling oppdaget vi at det også finnes en positivkopi av fotografiet i "Skogvesenets album 3" (DSS. 4267).  Her er fotografiet utstyrt med følgende tekst: "Tømmerlændse ved Hønefos". 

På baksida av kortet er det påtrykt adressefelt, plass for frimerke, samt en tekst: "Verdenspostforeningen (Union postale universelle), Brevkort fra Norge (Norvége). (Paa denne Side skrives kun Adressen. )".  Kortet har imidlertid verken frimerke, adresse eller andre former for påskrift.
    Photo: Wilse, Anders Beer / Anno Norsk skogmuseum

"Tømmerlænse"

Dette fotografiet finnes også som fotografisk kopi, se DSS. 4267.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to