• Ola Engens fire år gamle rammestyrte lassbærer, en Valmet-modell, i virksomhet i Ulvåsen i østre Elverum, 5. august 2009.  Fotografiet er tatt skrått bakfra.  Maskinen har to akslinger på forparten, som bærer førerhuset, og to på bakparten, som bærer lasset.  På samtlige akslinger er det brede hjul med samme mønstring som bakhjulene på landbrukstraktorer.  Det bakre hjulparet på den fremre delen har kjettinger.  Da dette fotografiet ble tatt var føreren i ferd med å laste slipvirke på tilhengeren ved hjelp av ei kraftig klo ("grabben") i enden av en hydraulisk kranarm.  En tømmerbunt er på veg mot lasteplanet.  I bakgrunnen skimtes et lite myrsøkk med blanding av gran- og bjørkeskog, som har fått stå i fred for hogsten.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Ola Engens fire år gamle rammestyrte lassbærer, en Valmet-modell, i virksomhet i Ulvåsen i østre Elverum, 5. august 2009. Fotografiet er tatt skrått bakfra. Maskinen har to aksli...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to