• Fra Sagfallet i det lille vassdraget Anda (uttales Ana) på Storsjøens østside i Ytre Rendalen.  Her renner elva bratt nedover gjennom et berglandskap før den 70-80 meter lavere når den nedenforliggende innsjøen like sør for bruket Andråstøa.  Øverst i dette fallet lå Andrå-gardenes oppgangssag.  Høsten 1963 ble denne saga, i sterkt forfallen tilstand, demontert og flyttet til det daværende Norsk Skogmuseum i Elverum. Fotografiet er tatt mot en kulp i den øvre delen av fallet, omtrent der hvor underfallshjulet som drev saga var plassert.  Til høyre i bildet skimter vi rester av en tømmervegg på den nordøstre sida av elveløpet, hvor vasshjulet muligens kan ha vært opplagret.  I sjølve elveløpet har det hopet seg opp en del trevirke som har kommet med strømmen bak en stokk som ligger på tvers av strømretningen.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Fra Sagfallet i det lille vassdraget Anda (uttales Ana) på Storsjøens østside i Ytre Rendalen. Her renner elva bratt nedover gjennom et berglandskap før den 70-80 meter lavere når...