• Fra Sagfallet i det lille vassdraget Anda (uttales Ana) på Storsjøens østside i Ytre Rendalen.  Her renner elva bratt nedover gjennom et berglandskap før den 70-80 meter lavere når den nedenforliggende innsjøen like sør for bruket Andråstøa.  Øverst i dette fallet lå Andrå-gardenes oppgangssag.  Høsten 1963 ble denne saga, i sterkt forfallen tilstand, demontert og flyttet til det daværende Norsk Skogmuseum i Elverum. Fotografiet viser den øvre delen av Sagfallet, sett i motstrøms retning (sørøstover).  Langs elvas sørvestre bredd (til høyre i bildet) ser vi en del råtne, mosegrodde stokker fra saganlegget, som har blitt liggende fordi de alt i 1963 ble vurdert som så dårlige at de ville måtte skiftes når saga skulle gjenoppføres på museet.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Fra Sagfallet i det lille vassdraget Anda (uttales Ana) på Storsjøens østside i Ytre Rendalen. Her renner elva bratt nedover gjennom et berglandskap før den 70-80 meter lavere når...