• Traktormontert risteapparat for å få ned kongler fra stående trær, såkalt "cone shaker". Fotografiet er tatt forfra og viser hvordan apparatet er festet til frontpartiet på en Massey Ferguson-traktor. Til venstre for "grillen" på traktoren er det påskrudd ei søyle, som igjen bærer den toleddete mekaniske ristearmen, som her er framoverrettet (mot fotografen). Til høyre står en kjeledresskledd mann med handa på en lang hendel som kommer fra traktorens bakparti. Hvilken funksjon denne hadde framgår ikke av fotografiet, som er tatt på en veg med tett granskog på den ene sida og glissen lauvskog på den andre. I begynnelsen av 1970-åra fantes det både en dansk og en amerikansk produsent som tilbød slikt utstyr. Den amerikanske utgaven var stor og tung, tilpasset en rammestyrt traktor med hydraulisk arm. Den var dessuten svært kostbar. Det danske utstyret var lettere og rimeligere, opprinnelig utviklet for bruk i forbindelse med fruktproduksjon. Dette fotografiet av en av komponentene på det danske apparatet ble tatt i forbindelse med at utstyret demonstrert under et kurs Nordisk frø- og planteråd arrangerte i Danmark høsten 1971. Et par karer som studerer utstyret med interesse skimtes til venstre for fronten på traktoren. Etter en ny utstyrsdemonstrasjon i Sverige i 1973 fikk frøverksbestyrer Ingvar Fystro det norske Landbruksdepartementets aksept for å kjøpe et slikt risteapparat med tanke på bruk i norske «elitebestand».
  Photo: Barner, Helmuth Axel von / Anno Norsk skogmuseum

Traktormontert risteapparat for å få ned kongler fra stående trær, såkalt "cone shaker". Fotografiet er tatt forfra og viser hvordan apparatet er festet til frontpartiet på en Mas...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to