• Massey Ferguson-traktor med risteapparat for å få ned kongler fra stående trær, også kalt "cone shaker".  Apparatet er montert på ei søyle på høyre side av traktorens frontparti, men når det, som her, sto i kvile- eller transportstilling ble den hydrauliske ristearmen lagt bakover slik at den kvilte på ei støtte som var forankret i en betongterning på traktorens bakparti. I begynnelsen av 1970-åra fantes det både en dansk og en amerikansk produsent som tilbød slikt utstyr.  Den amerikanske utgaven var stor og tung, tilpasset en rammestyrt traktor med hydraulisk arm.  Den var dessuten svært kostbar.  Det danske utstyret var lettere og rimeligere, opprinnelig utviklet for bruk i forbindelse med fruktproduksjon.  Dette fotografiet av en av komponentene på det danske apparatet ble tatt i forbindelse med at utstyret demonstrert under et kurs Nordisk frø- og planteråd arrangerte i Danmark høsten 1971. Et par karer som studerer utstyret med interesse skimtes til venstre for fronten på traktoren.  Etter en ny utstyrsdemonstrasjon i Sverige i 1973 fikk frøverksbestyrer Ingvar Fystro det norske Landbruksdepartementets aksept for å kjøpe et slikt risteapparat med tanke på bruk i norske "elitebestand".
    Photo: Barner, Helmuth Axel von / Anno Norsk skogmuseum

Massey Ferguson-traktor med risteapparat for å få ned kongler fra stående trær, også kalt "cone shaker". Apparatet er montert på ei søyle på høyre side av traktorens frontparti, m...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to