• Fra bingetørkeanlegg for kongler. Anlegget er reist som et provisorium for å tørke kongler høsten1964, etter et meget godt kongleår. Løsningen ble antakelig valgt etter erfaringer fra det store kongleåret 1953-54, da det ble sanket mengder av kongler som ble sendt på jernbanevogner til Hamar jernbanestasjon. Da var leveransene av fuktige kongler så hyppige at Skogfrøverkets folk ikke greide å få tømt vognene raskt nok, sjøl om virksomheten ble oppbemannet slik at en kunne arbeide døgnkontinuerlig med treskiftsordning. Ved det neste store frøåret - 1964-65 - ble det derfor investert i bingetørker. Disse tørkene var av en type som egentlig var beregnet på korntørking. De ble plassert i regioner hvor det ble organisert midlertidige konglelagre. I dette tilfellet står tørka i et provisorisk skur med en åpen sidevegg og med en vegg som er kledd med horisontale bord med luftespalter mellom. Til høyre for bingen er det ei bordlagt rampe for inspeksjon av konglebeholdningen. Oppå konglene står et hygrometer, som antakelig skal registrere fuktprosenten blant konglene. I bakgrunnen skimtes fronten på en traktor, antakelig en Fordson-modell.
  Photo: Fystro, Ingvar / Anno Norsk skogmuseum

Fra bingetørkeanlegg for kongler. Anlegget er reist som et provisorium for å tørke kongler høsten1964, etter et meget godt kongleår. Løsningen ble antakelig valgt etter erfaringe...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to