• Fra sålinja ved Alstahaug planteskole sommeren 2008.  Fotografiet viser "perlittstrøeren".  Før pottebrettene kommer så langt er de påført torvblanding fra rommet over, overskytende masse er sopt vekk og vekstsubstratet i trykket noe sammen.  Deretter ble det sådd.  Her skal det strøs perlitt på toppen av pottebrettene.  Dette stoffet har flere funksjoner.  Det er lyst og bidrar til å moderere temperaturen i de mørke plastbrettene på varme, solrike dager.  De bidrar også til utjevning av fuktigheten i spirefasen.  Sist, men ikke minst, dekker perlitten frøene mot fugl og mus, som ellers kan spise frøet.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Fra sålinja ved Alstahaug planteskole sommeren 2008. Fotografiet viser "perlittstrøeren". Før pottebrettene kommer så langt er de påført torvblanding fra rommet over, overskytend...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».