• Ettårig granplante, produsert i finsk plastveksthus i midten av 1960-åra. Planta holdes opp mot et hvitt laken.  Dersom en betrakter forholdet mellom handa til mannen som holder grana og treet, er det rimelig å tro at det kan være om lag femogtjue centimeter langt.  Under planta er det en liten torvklump rundt røttene.  Fotografiet ble brukt som illustrasjon til Usko Leskinens artikkel "Aktuelle planteskolespørsmål i Finland - Plasthus og torv i planteskolen", som ble publisert i Årsskrift for norske planteskoler 1966. 

Fotografiet er hentet fra et kartotek som ble samlet av Waldemar Opsahl, som var statskonsulent for skogkultursektoren fra 1936 til sin død i 1954.  Arkivet ble overlatt til Norsk Skogbruksmuseum i Tore Fossums bestyrertid.  Opsahl har antakelig tatt de fleste av bildene i arkivet.  Materialet består av pappkort med opplimte kopier av svart-hvitt-fotografier.  Dette er ett av flere løse fotografier som later til å være stukket inn i arkivet etter Opsahls tid.
    Photo: Leskinen, Uno / Anno Norsk skogmuseum

"Ettårig granplante."

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to