• Fotografi fra befaringsreise til Stockholm revirs planteskole i 1945. Fotografiet er tatt langsetter ei såseng der det står fem rader med toårige furuplanter. Tre skogfunksjonærer, en på huk ved plantesenga, og to stående på hver sin side, diskuterer plantematerialet. Mennene er kledd i dresser, har hatter på hodet og frakker over armen. 

Fotografiet er hentet fra et kartotek som ble samlet av Waldemar Opsahl, som var statskonsulent for skogkultursektoren fra 1936 til sin død i 1954. Arkivet ble overlatt til Norsk Skogbruksmuseum i Tore Fossums bestyrertid. Opsahl har antakelig tatt de fleste av bildene i arkivet. Materialet består av pappkort med opplimte kopier av svart-hvitt-fotografier. Kortet med dette fotografiet på er merket "A. K. 73". Under bildet er det påklistret en liten kvit papirstrimmel med påskriften:

"2/0 tall från utvalda moderträd å Sjuanda kronopark. 
Avkommen som synes pa den omdiskuterade sängen utgöres av 2/0 tall av medelstora frö. Längst bort 2/0 tall av små frö. Ovanlig jämn sådd. Dessa plantor komma sorteras nästkommande vår. Till höger å bilden 1/0 bjørk. Avkomman av små frö äro nogot mindre än avkomman från medelstora frö. Det mindre fröet ger dock upphav till en del typiska plussvarianter. 

Enander. 

Stockholms revirs planteskole 1945. fot. W. O. "
  Photo: Opsahl, Waldemar / Anno Norsk skogmuseum

"2/0 tall från utvalda moderträd å Sjuanda kronopark ... "

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to