• Fra befaring ved Stockholm revirs planteskole i Sverige i 1945.  Vi ser fire menn som vandrer i gangene mellem planteskolesenger med fem planterader i hver.  Påkledningen, med hatter, dressjakker og frakker (som bæres over armen) tyder på at i hvert fall tre av mennene er funksjonærer på befaring.  I bakgrunnen ser vi hvordan planteskolefeltet grenser mot et areal med variert lauvskog.  Ved endene av plantesengene står det skilt, antakelig med informasjon om planteslag og alder. (Se også nedenforstående bildetekst)

Fotografiet er hentet fra et kartotek som ble samlet av Waldemar Opsahl, som var statskonsulent for skogkultursektoren fra 1936 til sin død i 1954.  Arkivet ble overlatt til Norsk Skogbruksmuseum i Tore Fossums bestyrertid.  Opsahl har antakelig tatt de fleste av bildene i arkivet.  Materialet består av pappkort med opplimte kopier av svart-hvitt-fotografier.  Kortet med dette fotografiet på er merket "A. K. 71".  Under bildet er det påklistret en liten kvit papirstrimmel med påskriften:

"1/0 tall.  Avkomma dels från utvalda moderträd, dels från kott plockad i avverkningstrakterna.  Jämförande såddes:

Tall från Tullgarno kronopark (urskog)
Tall från Lövö kronopark (urskog)
Tall från Tjardlång kronopark (urskog)
Tall från Kinne revir (Skaraborgs län, urskog)
Enander.

Stockholms revir planteskole. fot. W. O. 1945"
    Photo: Opsahl, Waldemar / Anno Norsk skogmuseum

"1(0 tall. Avkomma dels från utvalda moderträd, dels från kott plockad i avverkningstrakterna ..."

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».