• Fotografi fra dansk planteskole, tatt i 1946. Fotografiet viser et rektangulært jorde, skjermet av hekker av lauvtrær. På plantefeltet vokser det rekker av treplanter. Treslaget er det vanskelig å identifisere på denne avstanden og med denne plantetettheten. Noe som tydelig skiller dette planteskolearealet fra norske planteskolearealer fra samme tid er mangelen på gangarealer som ble brukt i forbindelse med prikling/omskoling, luking og planteopptak. 

Fotografiet er hentet fra et kartotek som ble samlet av Waldemar Opsahl, som var statskonsulent for skogkultursektoren fra 1936 til sin død i 1954. Arkivet ble overlatt til Norsk Skogbruksmuseum i Tore Fossums bestyrertid. Opsahl har antakelig tatt de fleste av bildene i arkivet. Materialet består av pappkort med opplimte kopier av svart-hvitt-fotografier. Kortet med dette fotografiet på er merket "A. K. 37". Under bildet er det påklistret en liten kvit papirstrimmel med påskriften:

"Planteskole i Danmark. W. O. fot. 1946"
  Photo: Opsahl, Waldemar / Anno Norsk skogmuseum

"Planteskole i Danmark."

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to