• Plantesenger ved Sønsterud skogplanteskole i Åsnes i Hedmark, antakelig omkring 1940. Fotografiet er tatt mot et flatt jorde, som er inndelt i drøyt en meter brede, snorrette senger med sju planterader i hver. Mellom sengene er det cirka en halv meter brede gangarealer. To kvinner sitter på huk på slike gangarealer, på hver side av samme planteseng. Til høyre i bildet er feltet med plantesenger skilt fra en veg med en skigard. Langs vegen er det stolper med elektriske ledninger. I bakgrunnen en skogkledd ås. 

Fotografiet er hentet fra et kartotek som ble samlet av Waldemar Opsahl, som var statskonsulent for skogkultursektoren fra 1936 til sin død i 1954. Arkivet ble overlatt til Norsk Skogbruksmuseum i Tore Fossums bestyrertid. Opsahl har antakelig tatt de fleste av bildene i arkivet. Materialet består av pappkort med opplimte kopier av svart-hvitt-fotografier. Kortet med dette fotografiet på er merket "A. K. 16" og "(794)". Under bildet er det en liten kvit papirstrimmel med påskriften:

"Fra en av våre større skogplanteskoler"
  Photo: Anno Norsk skogmuseum

«Fra en av våre større planteskoler.»

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to