• Leting etter tapt redskap i forbindelse med tømmerhogst.  Vi ser en skogsarbeider med arbeidsbukse, rutete flanellsskjorte med korte ermer og kvit skyggelue.  Han løfter tilside kvist under den felte, kvistete og barkete granstammen han nå snart skal kappe.  Dette gjøres øyensynlig for å finne ei øks som er plassert i forgrunnen, men bak en annen stamme og en kvist, som gjør det vanskelig for skogsarbeideren å se den.

Denne figuren er fra en bildeserie Landbruksdepartementets film- og bildekontor produserte i 1955, antakelig med tanke på undervisningsbruk.  Seriene ble laget av sjefsinstruktør Ragnar Broch og fotograf Lasse Thorset.  Med bildene lysbildene fulgte det et teksthefte, der denne figuren er kommentert slik:

"Men en stor del av de "øvrige operasjoner" består av tapstider, som f. eks. somling og leting etter redskap.  På dette bildet er øksa blitt borte.  Leting etter redskap skulle være helt unødvendig, og bortfaller hvis en legger seg opp en plan for arbeidet så en stadig vet hvor en neste gang skal bruke redskapet.  Med en god plan skulle en kunne redusere tapstidene betraktelig. "
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Leting etter tapt redskap i forbindelse med tømmerhogst. Vi ser en skogsarbeider med arbeidsbukse, rutete flanellsskjorte med korte ermer og kvit skyggelue. Han løfter tilside kv...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».