• Nærbilde av noe som etter 2. verdenskrig ble bygd som ei "moderne skogstue" for felleshusholdning.  Huset er tegnet av arkitektene Dagfinn Morseth (1898-1958) og Mads Wiel Gedde (1900-1967).  Huset er laftet i halvannen etsaje.  Grunnplanet later til å være delt av laftete skillevegger både på langs og på tvers.  Bygningen har saltak med ei skorsteinspipe.  Da fotografiet ble tatt sto mange av vinduene åpne for lufting.  Dette er et barmarksopptak, antakelig gjort i vårsesongen.

Dette fotografiet er fra en lysbildeserie Landbrukets film- og bildekontor produserte, antakelig i åra like etter 2. verdenskrig.  Med bildene fulgte det et lite stensilert teksthefte.  Her har dette fotografiet fått følgende tekst:

«Moderne skogstue for 12 + kokke.  Tegnet av arkitektene Morseth og Wiel Gedde.  Soverom for 8 mann innredet på kvisten (2. etasje).  Denne er fra Akershus.»
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

Nærbilde av noe som etter 2. verdenskrig ble bygd som ei "moderne skogstue" for felleshusholdning. Huset er tegnet av arkitektene Dagfinn Morseth (1898-1958) og Mads Wiel Gedde (1...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».