• Torgrim Mork på akterdekket av slepebåten Triset, som går med tømmerslep. Fotografiet er tatt i den nedre delen av Skiensvassdraget, på strekningen mellom Løveid og Skien, like nedenfor et sted som ble kalt Smettet.  Slepet var forankret en vaier, som da bildet ble tatt skulle forlenges med et blått nylontau, slik at slepet fikk en hensiktsmessig distanse til propellvannet fra båten.  Slepet besto av to lenker som hver består av 20 bunter eller billass.  Større kunne ikke slepene være på grunn av det til dels trange farvannet like nedenfor Løveid sluser. 

Slepebåten Triset ble bygd i Nederland i 1983.  Skiensvassdragets Fellesfløtningsforening kjøpte båten da den var ti år gammel, som en erstatning for slepebåten Einar Senior, som hadde vist seg dårlig egnet for drift i islagte farvann.  Fellesfløtningsforeningen kjøpte båten «as is - where is» fra et konkursbo.  På dette tidspunktet var den registrert under navnet «Geto».  Det var Fellesfløtningsforeningen som gav båten navnet «Triset», etter en lokalitet ved innsjøen Bandak.  Båten hadde hatt et brannhavari i 1989, og det var etter dette at den fikk den kraftige 365 hestekrefters totakts dieselmotoren som Fellesfløtningsforeningen fikk så mye glede av.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Torgrim Mork på akterdekket av slepebåten Triset, som går med tømmerslep. Fotografiet er tatt i den nedre delen av Skiensvassdraget, på strekningen mellom Løveid og Skien, like ned...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to