• Slepebåten Triset i Skien. Triset var den kraftigste slepebåten Skiensvassdragets fellesfløtningsforening disponerte.  Fotografiet er tatt fra fellesfløtningsforeningens brygge i Skien med brua over Damfoss i bakgrunnen.

Slepebåten Triset ble bygd i Nederland i 1983.  Skiensvassdragets Fellesfløtningsforening kjøpte båten da den var ti år gammel, som en erstatning for slepebåten Einar Senior, som hadde vist seg dårlig egnet for drift i islagte farvann.  Fellesfløtningsforeningen kjøpte båten "as is - where is" fra et konkursbo.  På dette tidspunktet var den registrert under navnet "Geto".  Det var Fellesfløtningsforeningen som gav båten navnet Triset, etter en lokalitet ved innsjøen Bandak.  Båten hadde hatt et brannhavari i 1989, og det var etter dette at den fikk den kraftige 365 hestekrefters totakts dieselmotoren som Fellesfløtningsforeningen fikk så mye glede av.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Slepebåten Triset i Skien. Triset var den kraftigste slepebåten Skiensvassdragets fellesfløtningsforening disponerte. Fotografiet er tatt fra fellesfløtningsforeningens brygge i S...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».