• Slepekroken på båten Triset, som var den største og kraftigste slepebåten til Skiensvassdragets fellesfløtingsforening. På kroken er det festet et kraftig, blått nylontau, som er forankret i tømmerslepet bak båten. Under kroken skimtes en liten vinsj med vaier. Denne innretningen var sjelden i bruk. Bak slepekroken og vinsjen ses den nedre delen av styrhuset på båten. 

Slepebåten Triset ble bygd i Nederland i 1983. Skiensvassdragets Fellesfløtningsforening kjøpte båten da den var ti år gammel, som en erstatning for slepebåten Einar Senior, som hadde vist seg dårlig egnet for drift i islagte farvann. Fellesfløtningsforeningen kjøpte båten "as is - where is" fra et konkursbo. På dette tidspunktet var den registrert under navnet "Geto". Det var Fellesfløtningsforeningen som gav båten navnet Triset, etter en lokalitet ved innsjøen Bandak. Båten hadde hatt et brannhavari i 1989, og det var etter dette at den fikk den kraftige 365 hestekrefters totakts dieselmotoren som Fellesfløtningsforeningen fikk så mye glede av.
  Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Slepekroken på båten Triset, som var den største og kraftigste slepebåten til Skiensvassdragets fellesfløtingsforening. På kroken er det festet et kraftig, blått nylontau, som er ...

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to