• Fra Skiensvassdragets fellesfløtningsforenings verksted i Skien.  Fotografiet viser endestykker av "bilbind" på verkstedgolvet.  Slike bind skulle holde ihop tømmerbuntene som ble fløtet i Skiensvassdraget - fra buntene ble løftet av lastebilene på Nesøya på Notodden til de nådde fabrikkporten på papirfabrikken Union i Skien.  Et lastebilbind besto av cirka ti meter vaier og om lag to meter kjetting.  Kjettingene ble montert i den ene enden av lastebilbindene, hvor de kunne strammes opp mot pæreformete lås i den andre enden av vaierleddet.  Det er slike kjettinglås som er hovedmotivet i dette fotografiet.  Oppstramminga er vist på SJF-F. 001075 og DJF-F. 001076.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Fra Skiensvassdragets fellesfløtningsforenings verksted i Skien. Fotografiet viser endestykker av "bilbind" på verkstedgolvet. Slike bind skulle holde ihop tømmerbuntene som ble ...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».