• Fra tømmeropplaget som gikk under navnet Damfossen, i Hjellevannet i Skien, like ovenfor Skien sluse.  Til Damfossen ble det trukket tømmerslep med to ganger tjue - altså til sammen førti bunter.  Fra disse slepene ble det deretter løsnet fem og fem bunter, som ble trukket nedover med en liten båt sluset gjennom Skien lense.  Her ligger båten ved tømmeropplaget, mens Geir Waal vandrer på tømmerbuntene, antakelig for å kunne løsne et nytt fembuntersslep.  I bakgrunnen båtene "Victoria" (til venstre) og "Henrik Ibsen" (til høyre).
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Fra tømmeropplaget som gikk under navnet Damfossen, i Hjellevannet i Skien, like ovenfor Skien sluse. Til Damfossen ble det trukket tømmerslep med to ganger tjue - altså til samme...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».