• Kvisting av felt granstamme med motorsag.  Fotografiet viser hvordan skogsarbeideren lar fronten på sagmotoren kvile mot oversida av stammen, og med sverdet på motsatt side i forhold til eget ståsted.  Han holder handtaksbøyla på saga med den ene handa mens han flytter en kvist som er blitt liggende sjenerende til på tvers av stammen med den andre. Mannen har svart beavernylonjakke med oransje ermer, oransje plasthjelm med svart nettingvisir og øreklokker.  I bakgrunnen granskog med snødryss på greinene. 

Dette fotografiet inngikk i en undervisningsserie, som ble produsert og distribuert av Landbrukets Film- og Billedkontor i 1985.  Med serien fulgte det et teksthefte, der produsent Ronald Fredlund skrev følgende tekst knyttet til dette bildet:

"Fjerning av kvist som hindrer arbeidet under kvisting. 
Hvis uregjerlig kvist må fjernes for hånd, så fjern denne med gasshånden.  Saga bør være stilt loddrett ned på motsatt side. " 

Denne teksten gir et godt innblikk i innsikter og holdninger som preget skogsarbeidet i norske fagmiljøer på 1980-tallet.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

"Hogstteknikk Nr. 1565"

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to