• Kapping eller aptering av granstamme med motorsag.  Fotografiet viser skår fra oversida av den felte stammen.  Skogsarbeideren som utfører arbeidet er kledd i blå beavernylonbukse, svart jakke med oransje ermer, rødbrune hansker og oransje plasthjelm med visir foran ansiktet.  Til hjelmen er det også koplet støydempende øreklokker og en nakkebeskytter (slør) som skal forebygge at skogsarbeideren får kald snø nedover nakkelinninga under arbeidet i vinterskogen. 

Dette fotografiet inngikk i en undervisningsserie, som ble produsert og distribuert av Landbrukets Film- og Billedkontor i 1985.  Med serien fulgte det et teksthefte, der produsent Ronald Fredlund skrev følgende tekst knyttet til dette bildet:

"Kapping av topp. 
For å unngå slag fra treet under klapping av topp, skal vi stå plassert på toppsiden av kappet.  Eventuelle kast fra saga vil også gå til siden for kroppen/ansiktet. " 

Denne teksten gir et godt innblikk i innsikter og holdninger som preget skogsarbeidet i norske fagmiljøer på 1980-tallet.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

"Hogstteknikk Nr. 1565"

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to