• Bruk av fellespett under skogsarbeid.  Fotografiet viser en skogsarbeider idet han drar et fellespett oppover, for å få det nesten avskårne treet (som befinner seg utenfor venstre bildekant) til å velte.  Mannen har oransje vernestøvler med ståltupp, mørkeblpå beavernylonbukser, svart jakke med oransje ermer og skulderparti.  På hodet har han en oransje hjelm med oppslått ansiktsvisir, øreklokker og nakkebeskytter (slør), som skal hindre at han får snø i halslinninga og blir vår og kald på ryggen. 

Dette fotografiet inngikk i en undervisningsserie, som ble produsert og distribuert av Landbrukets Film- og Billedkontor i 1985.  Med serien fulgte det et teksthefte, der produsent Ronald Fredlund skrev følgende tekst knyttet til dette bildet:

"Felling av treet (Bruk av fellespett). 
Treet kan nå brytes over.  Stå med bred benstilling og med begge hendene på fellespettet.  Plasser kroppen så nær fellespettet som mulig og løft med rett rygg. " 

Denne teksten gir et godt innblikk i innsikter og holdninger som preget skogsarbeidet i norske fagmiljøer på 1980-tallet.
    Photo: Norsk skogmuseum

"Hogstteknikk Nr. 1565"

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to