• Mannlig skogsarbeider som kvister et grantre han har felt med motorsag. Mannen har blå beavernylondress med oransje skulderparti, ornasje hjelm og øreklokker.  I beltet har han et målebånd, som antakelig er festet med en krok i endeflata på stammen som kvistes, med tanke på aptering (kapping).  I bakgrunnen en ferdig kvistet og kappet stokk. 
 
Dette fotografiet inngikk i en undervisningsserie, som ble produsert og distribuert av Landbrukets Film- og Billedkontor i 1985.  Med serien fulgte det et teksthefte, der produsent Ronald Fredlund skrev følgende tekst knyttet til dette bildet:

"Høy ulykkesfrekvens. 
Skogbruket har vært og er fremdeles hardt ulykkesbelastet.  De fleste ulykkene, ca. 66 %, skjer i forbindelse med hogstarbeide.  Vi kan påvirke statistikken i pisitiv retning ved å bruke riktig personlig verneutstyr, sikkerthetsmessig riktig utrustede motorsager, og ved å beherske riktig arbeidsteknikk. " 

Denne teksten gir et godt innblikk i innsikter og holdninger som preget skogsarbeidet i norske fagmiljøer på 1980-tallet.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

"Hogstteknikk Nr. 1565"

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to