• Interiør fra maskinsalen ved A/S Buskerud Papirfabrikk på Åssida i Drammen (den gang i Lier kommune).  Fotografiet er tatt under ombygging av papirmaskinen i 1937.  Det er tatt fra et høyt punkt i enden av maskinsalen, antakelig fra toppen av massekummen.  Det viser nytt vire- og pressparti under montering.  Tørkepartiet i bakgrunnen er dekt av en presenning.  Ombygginga ble gjort med sikte på å øke driftshastigheten fra 4600 tonn i året til 6500-7000 tonn per år,  For å kunne gjøre det var det nødvendig å fornye så vel papirmaskinen som driftsmaskineriet.  I første omgang var det vire- og presspartiet som ble ombygd og fikk elektrisk drift.  Virepartiet ble også forlenget med cirka tre meter slik at lengden ble 21 300 millimeter.  Til venstre i forgrunnen skimtes brystvalsen med rystepapparat, som er i ferd med å bli heist på plass.  Også de bakerste registervalsene er ferdigmonterte.  I bakgrunnen ses presspartiet og det presenningdekte tørkepartiet.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

"Vire- og pressparti monteres 27/5-37"

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».