• Interiør fra maskinsalen ved A/S Buskerud Papirfabrikk på Åssida i Drammen (den gang i Lier kommune).  Fotografiet er tatt under ombygging av papirmaskinen i 1937. Det viser en sal der maskinens våtparti er fjernet.  Også deler av det støpte golvet er fjernet, antakelig med sikte på å muliggjøre videre nedgraving for å oppnå større dybde for en ny maskin.  Ei lita steinrøys fra dette arbeidet ligger ennå på marka der hvor våtpartiet har stått.  Her står to arbeidere bøyd over et arbeid.  Til venstre ser vi veggen mot maskinrommet, med diverse rundbuete åpninger for akslinger m. m.  Høyere opp på veggen er det sirkelrunde vinduer som slapp dagslys inn i rommet.  Tilsvarende runde vinduer skimtes også i maskinrommet, gjennom de rundbuete åpningene i vegge.  I bakgrunnen til høyre er enden av papirmaskinens tørkeparti tildekt med presenninger.
    Photo: Anno Norsk skogmuseum

"Ombyggingens 1ste del 1937. 17/5-37"

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».