• Mulig kulturminne ved Bronkebilveien/Sæterbakken øst for Skybakkgrenda på Jømna i Elverum. i februar 2008 ble Norsk Skogmuseum oppringt av anleggs- og skogsarbeider Johnny Brenden, som hadde sett noe han syntes minte om en kjeller under tynningsarbeid i skogen.  Som det framgår av fotografiet var stedet delvis snødekt, men vi så ei horisontal steinhelle som dannet en slags vegg med en smal, bakenforliggende gang.  Brenden og lokalkjente folk han hadde vært i kontakt med lurte på om dette kunne ha vært et skjulested fo illegal virksomhet under 2. verdenskrig.  Slik forholdene var da vi var på befaring var det umulig å komme ned i det som hypotetisk sett kan være en kjellergang.  Det var med andre ord ikke mulig å ta sikkert stilling til om dette var menneskeskapt eller en naturdannelse.  Johnny Brenden lovte oss at han skulle markere stedet med plastbånd, slik at det ikke vil bli ødelagt av skogsmaskinen som seinere på vinteren skal ha tynningshogst på denne teigen.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Mulig kulturminne ved Bronkebilveien/Sæterbakken øst for Skybakkgrenda på Jømna i Elverum. i februar 2008 ble Norsk Skogmuseum oppringt av anleggs- og skogsarbeider Johnny Brenden,...

Opprinnelig filnavn: 080220_0313. JPG

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to