• Detalj fra tømmerslepebåten Trysil-Knut.  Fotografiet er tatt under dekk, mot kjølen.  Øverst til høyre på bildes ses stålplatene i skipshuden og spantene som platene er klinket mot. Ellers er bildet tatt mot et golv (dørk) som later til å bestå av betong.  Midt på denne flata står det opp et rør med en sylinderformet boks på toppenden.  En aluminiumsstige står til venstre i bildet.

Trysil-Knut ble bygd av Glommens mek. Verksted i Fredrikstad høsten 1913 og på nyåret i 1914.  Deretter ble fartøyet fraktet komponentvis med jernbanen til Rena og hentet derfra til Brevik ved Osensjøen med hester og sleder for sammenklinking.  Båten ble ombygd fra damp- til dieseldrift vinteren 1957-58.
    Photo: Ljøstad, Ole-Thorstein / Anno Norsk skogmuseum

Detalj fra tømmerslepebåten Trysil-Knut. Fotografiet er tatt under dekk, mot kjølen. Øverst til høyre på bildes ses stålplatene i skipshuden og spantene som platene er klinket mo...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».